четвер, 30 травня 2019 р.

Як заробляти гроші на партнерських програмах з нуля?



Серед способів заробити в Інтернеті набирають популярність партнерські програми. Щоб почати роботу не потрібно попередньої підготовки і навчання. На даний момент існують різні види партнерок.

Що таке партнерська програма?


Перш ніж приступати до заробітку на партнерках, слід детально розібратися, що це таке.

Партнерська програма - це комерційна  взаємодія між власником товару і тим, хто допомагає його продавати. У певному роді він стає партнером фірми.

Людині приходять комісійні відрахування за кожну угоду, яку він допоміг організувати. Часто у такого партнера є спеціальне посилання, по якому переходить клієнт. Фірмі видно, з чиєї рекомендації вони отримали покупця, і частина прибутку переходить цій людині.
В Інтернеті легко можна знайти магазин, сервіс або людини і укласти з ними угоду.

Як заробити на партнерках без власного сайту?


Є версія, що тільки власники своїх ресурсів можуть заробляти, розміщуючи у себе посилання, але є також безліч способів, як заробити на партнерці без власного сайту:

  • Використовувати свою сторінку в соціальних мережах або ж створити групу. Чим більше підписників вдасться роздобути, тим більше можливостей для заробітку.
  • Писати гостьові пости в чужих блогах. Правильно, якщо статті цікаві та змістовні, а посилання в кінці максимально ненав'язлива.
  • Залишати коментарі на форумах, в групах і в блогах. Не варто займатися спамом, це тільки відштовхне людей. Потрібно, щоб ваше повідомлення виглядало як порада або корисна інформація по темі. Замість посилання рекомендується залишити повідомлення "Кому цікаво - пишіть".
  • Тізерна або контекстна реклама. Найбільш ефективний спосіб, але він вимагає вкладень. Необхідно оцінити, чи окупиться такий підхід.
  • Статті на різних ресурсах з відповідною тематикою. Варто врахувати, що читачам матеріал повинен бути цікавий. Добре, якщо стаття дає корисну пораду або розкриває секрет, а посилання дається як доповнення.

Види партнерських програм



 
З оплатою за клік - CPC партнерки:

Той, хто надає цю програму, платить за всіх відвідувачів, які перейшли по посиланню партнера на вказаний сайт. Таким чином, відвідуваність ресурсу збільшується, а кількість потенційних клієнтів зростає.
Сучасні сервіси дозволяють вибрати критерії показу. Реклама буде відображатися тільки для певної цільової аудиторії. Це можливо, завдяки аналізу історії відвідин сайтів користувачів і їх пошукових запитів .Послуга платна, але робить роботу з даною партнерською програмою ефективнішою.
Оплата за клік низька. Вона варіюється від 1 до 3 центів. Адже ніхто не гарантує, що відвідувач зацікавиться товаром або хоча б зареєструється на сайті.

З оплатою за покази - CPM партнерки:

Партнер публікує на своєму ресурсі рекламу заданого розміру, а підрядник сплачує йому за кожного, хто перегляне це оголошення.
Такий заробіток підходить тільки для популярних ресурсів з високою відвідуваністю. Адже оплата за 10 000 переглядів становить близько 5 доларів.

З оплатою за дію - CPA партнерки:

Така програма передбачає оплату, тільки якщо людина зробить дію на сайті. Це може бути реєстрація, заповнення анкети, скачування файлу або перегляд ролика. Називається це CPA.
Чим більше часу забирає дія, тим більша оплата йде партнеру.
Даний вид передбачає більший заробіток, ніж попередні. Але він і більш складний, адже далеко не кожна людина буде готова щось зробити на сайті. Набагато частіше все обмежується швидким переглядом.

З оплатою за продаж - PPS, СPS партнерки

Найбільш високооплачувана партнерська програма. Тут недостатньо просто залучити відвідувача на сайт. Потрібна добре продумана рекламна компанія, щоб переконати людину зробити покупку.
Підрядник готовий платити такому партнеру до 40% від продажу.
У житті всі стикалися з таким способом комерційного взаємодії, але в Інтернеті все відбувається набагато швидше, і заробити якомога більше.
Вигідно шукати постійних клієнтів. Фірма буде виплачувати партнеру відсоток кожен раз, коли його клієнт щось замовить. Навіть якщо потім покупець буде самостійно заходити на сайт, а не по спеціальному посиланню.
Складно виділити найшвидший і вигідний спосіб заробітку на партнерках. Адже чим простіше дії партнера, тим менше оплата.
Часто організовується комплексний підхід. Партнер одночасно розміщує банер, посилання, а також закликає до дій і розгортає рекламну компанію.

Як вибрати партнерські програми?




Вибір буває складним, так як важко передбачити, наскільки прибутковою буде робота з тією чи іншою системою і чи можна тут заробити на партнерках без свого сайту. Слід звернути увагу на наступні критерії:

Унікальність



Існує кілька критеріїв, на які слід спиратися, щоб знизити ризики і підвищити прибуток. Унікальність продукту - один з них. Якщо товар новий, оригінальний і недавно з'явився на ринку, залучити покупців легше. Важливо правильно підібрати цільову аудиторію, яку можуть зацікавити новинки в обраній вами області. Людям властиво реагувати на щось незвичайне, цікаве, з чим вони ще не стикалися. Конкурентів в разі унікальності товару буде не так багато, і це також полегшить вашу працю.

 
Недоступність в безкоштовному вигляді

У мережі існує велика кількість продуктів і послуг, які можна отримати безкоштовно. Не варто приєднуватися до партнерок з продажу курсів, які викладені на Ютубі.
Перш, ніж придбати книгу або відеоролик, люди перевіряють, чи немає їх у вільному доступі.

Перевага майстер-класам

Різні навчальні програми зараз користуються великим успіхом, і на них можна відмінно заробити. Люди готові платити за свою освіту і за навчання дітей. Можна продавати доступ до записів або ж он-лайн участь в курсах.
У таких партнерках пропонуються гарні комісійні. Клієнтів знайти не так складно, особливо якщо грамотно підібрати цільову аудиторію.

Перспектива тривалої співпраці

Вам не доведеться постійно шукати нову програму, якщо ви знайдете підрядника, готового до довгострокових взаємовідносин. Це можуть бути продавці товарів і послуг багаторазового користування, хостинги, сервіси маркетингу і розсилок.

Тематика




Необхідно стежити за тим, щоб пропоновані товари і послуги збігалися з тематикою  сайта, на якому вони будуть просуватися.
У будь-якого ресурсу є своя цільова аудиторія, і якщо контент буде їй не цікавий, то всі зусилля будуть даремні. Таким чином  на сайті, присвяченому жіночій косметиці, реклама спорядження для полювання і риболовлі навряд чи когось зацікавить.

Відсоток відрахувань




Якщо фірма нараховує вам певний відсоток за продажу, не варто братися за роботу, де ставка занадто низька. Порівняйте кілька схожих сервісів, щоб не прогадати з оплатою.
Якщо ви працюєте з таргетинговою або контекстною рекламою, переконайтеся, що оплата вашої праці перевищує гроші, які доведеться віддати за просування.

Найкращі умови для покупців




Якщо ви вибрали тип заробітку з оплатою за покупку, переконайтеся, що фірма надає найкращі умови для потенційних покупців.Чи може покупець отримати досить відомостей про товар,чи хороші  фотографії на сайті, надається гарантія, чи є акції. Якщо це курси, то подумайте, чи викликають у вас довіру спікери. Займайтеся просуванням хорошого і якісного товару, в якому ви впевнені.

Багато покупців вважають за краще замовляти посилки після оплатою, так як оплата наперед може викликати недовіру.Якби ви були на місці клієнта - захотіли б ви купити товар або замовити послугу у даного виробника?

При виборі партнерки зверніть увагу на всі ці критерії. І якщо перед вами унікальний товар або курс популярного автора, які підходять вам за тематикою, то варто поставити питання по оплаті і довгостроковому співробітництві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Як заробляти в доларах на закордонних сайтах? ТОП-5 проектів

За результатами останнього опитування, участь в якому взяли понад 21 тисячі фрілансерів, був визначений середній показник заробітку...